Fördelar med att ha städhjälp

Varje år (från att rutavdraget kunde användas) har städbranschen ökat. Allt fler ser fördelarna med att ha städhjälp i hemmet. De som testar på att köpa städhjälp inser även att fördelarna är fler än vad man från början tänkt på.

Ni slipper städa

Den uppenbara fördelen med städhjälp är att ni själva slipper städa. Städning kanske inte är vad som ligger högst upp på prioritetslistan när roliga saker ska planeras in på dagarna. Ett städföretag genomförde häromåret en reklamkampanj där de ställde den retoriska frågan ”Vad gör du – när vi gör jobbet?”. Det är precis vad det handlar om. Att få tid över till annat. Att få tid över till varandra.

Ni tvingas städa

Det kan låta paradoxalt att städhjälp innebär att ni tvingas städa. Men det finns ändå en poäng i detta. Städföretagen dammar, dammsuger, torkar golv och gör rent på ytor. Men de städare som kommer hem till dig kan omöjligtvis veta var allt ska vara. Kläder, lådor, tidningar och prylar. De kan visserligen lägga upp det på hyllor i närheten men det betyder inte att var sak ligger på sin plats.

Innan städföretaget kommer ut behöver ni alltså plocka i ordning på sakerna. För flera familjer är detta ett perfekt sätt att verkligen ta sig tid för denna plockning. Den går helt enkelt inte att skjuta upp utan det måste utföras innan städningen sedan genomförs av den städhjälp som kommer.

Ni kan få hjälp med annat än städning

Det är mycket svårt att få hjälp av ett företag med enbart vikning av tvätt. Det tar kanske 30 minuter och är därmed inte något som är värt att köpa in hjälp för. Men om ni ändå har köpt städhjälp kan samma person stanna kvar lite längre och göra andra hushållsnära tjänster. Här finns en stor fördel då många inser att man kan få hjälp med en rad tjänster i hemmet som fortfarande berättigar till rutavdrag. Det kan vara städning likväl som tvättning eller strykning. Är det små barn kan även barnpassning bokas.

Ni skapar jobb

Vem vill ni att ska städa ert hem? Ett städföretag eller kanske en vän? Har du en arbetslös kompis kan den personen anlitas. Idag är det mycket enkelt att betala ut löner med skatter och avgifter utan att det behöver ta mer än några minuter. Det kan ske via smidiga tjänster så som Frilansfinans eller liknande företag.

Städhjälp har fler fördelar än du från början anar.