Köp in kvalitativ städutrustning som en långsiktig investering

Många är de tekniker runtom i landet som fått bevittna hur städutrustning har fått temporära lagningar av en privatperson eller städfirma. Det kan då handla om silvertejp eller linor och trådar som använts för att reparera en maskin som kanske borde ha bytts ut för länge sedan.

Att satsa på kvalitet blir ofta billigare i längden. Trots allt är en riktigt bra dammsugare ofta billigare än två halvdana. Det kan räcka med en relativt liten procentuell ökning av budgeten för att faktiskt köpa utrustning från riktigt välrenommerade tillverkare. En annan fördel är att du gör din städfirma till en mer attraktiv plats att arbeta på, samt att det skickar signaler till personalen om att du bryr dig.

Kompromissa inte med funktionaliteten

Investera kort och gott i den bästa utrustningen för jobbet. Har du långsiktiga mål med verksamheten är detta något som inte bör kompromissas med. Ta hänsyn till golvtyper, ytbehandlingar och andra saker som påverkar vilka maskiner du kan använda till olika golv. Marmorgolv och trägolv behöver till exempel olika medel, och ibland även olika utrustning, för att skötas om på bästa möjliga vis.

Det bästa är att fråga någon du känner och litar på – helst någon som utför eller har utfört liknande typer av jobb. Köper du in utrustning för ett nytt, stort uppdrag kan det vara en idé att tala med den städfirma som stått för arbetet tidigare, eller en städfirma som gör liknande jobb i en liknande lokal. Sätt inte en för låg budget inför dessa inköp – utan låt funktionaliteten styra.

Underhåll

När man köper in kvalitativ utrustning är kanske behovet av underhåll mindre. Samtidigt är det något som bör skötas om, för att försäkra sig om att de får en så lång livslängd som bara är möjligt. Tanken är i längden att det ska bli billigare om man är noga med underhållet – men det handlar också om att det rentav är onödigt att inte ta hand om utrustningen man köper.

En av de mest förbisedda men mest effektiva tipsen för underhåll är att helt sonika städa ur maskinen efter varje användning. Ser man till att göra en vana av det går det snabbt och enkelt, och man behöver inte direkt lägga ned någon större mängd energi på det. Samtidigt kommer det också visa sig att maskinerna i din städfirma kommer att hålla längre – och trivsamheten hos personalen bör också öka något.